Online sessie iBurgerzaken voor allemaal

Inclusieve dienstverlening

Gemeenten zijn er voor iedereen, daarom is het belangrijk om de dienstverlening aan te laten sluiten op de behoeften van alle mensen. Maar ook dat we belangrijke informatie zó formuleren en vormgeven dat iedereen het in 1 keer kan begrijpen. Ook als ze moeite hebben met lezen en verwerken van informatie zoals bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen met een licht verstandelijke beperking en minder digitaalvaardigen. Maar hoe zorg je er als gemeente voor dat inwoners jouw boodschap begrijpen én de vormgeving ervan aanspreekt? En hoe kan de software van iBurgerzaken daarbij ondersteunen? Daar gaat de online sessie van 4 november 2021 over, waar we jou en je collega's voor uitnodigen. Deze sessie is in samenwerking met kwartiermakergemeente Amsterdam.


Samen werken aan inclusieve dienstverlening
Amsterdam deelt tijdens deze sessie graag haar kennis en ervaring met jouw gemeente én PinkRoccade over dit onderwerp. We nemen je niet alleen mee in het gedachtengoed van Taal voor allemaal maar we zetten je ook aan het werk. Wat kun je zelf voor jouw gemeente toepassen en hoe? Tevens is dit het startpunt voor het toepassen van Taal voor allemaal binnen iBurgerzaken. Na deze sessie gaan we namelijk aan de slag met het eerste proces binnen iBurgerzaken. Zo werken we aan iBurgerzaken voor allemaal!

Gemeente Amsterdam als kwartiermaker
Gemeente Amsterdam zet Taal voor allemaal in om onmisbare informatie toegankelijk en begrijpelijk te maken voor alle Amsterdammers. Informatie die mensen écht nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. Informatie over rechten, plichten, veiligheid, gezondheid etc. Alleen een toegankelijke tekst is niet genoeg. Het gaat ook om heldere achterliggende regelgeving, processen en documenten. Amsterdam werkt zo aan een inclusieve dienstverlening voor haar eigen burgers, bedrijven en instellingen.

Meld je aan via het formulier
Laat je inspireren en denk met ons mee over hoe we samen de dienstverlening inclusiever maken. De sessie is interessant voor communicatiespecialisten, adviseurs, beleidsmedewerkers én managers van de afdeling dienstverlening/burgerzaken. Uiteraard zijn applicatiebeheerders en medewerkers ook welkom.

Belangrijke informatie

  • Datum: donderdag 4 november
  • Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
  • Platform: Microsoft Teams
  • Deelname is gratis
  • Je ontvangt van ons na het invullen van het formulier een bevestiging per mail. Later volgen ook nog meer details over de sessie en de link om deel te nemen.

Neem gerust contact op
Heb je vragen over deze sessie? Stuur dan een e-mail naar: Loes.Meijs@PinkRoccade.nl

Tot dan! 

- Michelle Meekes, Frank Willemsen, Marloes Meerburg en Steven van Galen

Ik meld me aan voor de online sessie: iBurgerzaken voor allemaal op 4 november 2021