Cursus Power BI

Tijdens de basis cursus Power BI leg ik je uit wat Power BI is en wat je ermee kan doen. Deze cursus is voor mensen die (vrijwel) helemaal onbekend zijn met Power BI.

Opbouw van de cursus
Deze cursus benader ik volgens onze datagedreven motivatie, waarmee wij onze data volgens feiten en dimensies verwerken. Hierbij zal ik uitleggen waarom Power BI het beste werkt als je het volgens een datagedreven benadering aanpakt.

Onderwerpen die we tijdens deze cursus zullen behandelen zijn:
1. Wat is Power BI?
2. Voor-, nadelen en valkuilen van het gebruik van Power BI
3. Gegevens inladen
4. Gegevens transformeren
5. Waarom je in Power BI met feiten en dimensies wilt werken
6. Zelf met verschillende beschikbare visuals oefenen

Naast dat we deze onderwerpen behandelen gaan we ook zelf interactief aan de slag met het maken van een (visueel) Power BI rapport. 

Het resultaat na de cursus
Na deze cursus ben je in staat om datagedreven te kunnen werken met Power BI. Je kan gegevens inladen, gegevens transformeren, gegevens omzetten naar feiten en dimensies en data visueel maken.

Doelgroep voor deze cursus
Deze cursus is voor Gegevensbeheerders, Applicatiebeheerders en andere werknemers van de gemeente die data visueel willen gaan maken via Power BI.

De cursus geven we voorlopig online en duurt 1 dag
Het tarief hiervoor is €1.260,- per deelnemer. Om de cursus persoonlijk te houden kunnen er maximaal 8 personen deelnemen per datum.

Hopelijk tot dan!

Barbara Hoeven
BI Consultant iNzicht

Aanmelden