Workshop: API's on Tour

Start met de basis

Voor de meeste gemeenten zijn API’s nog redelijk nieuw. We kunnen ons voorstellen dat jullie vragen hebben over deze andere manier van gegevensuitwisseling.


Denk bijvoorbeeld aan: wat doet een API? Hoe beveilig ik een API? Waarom moeten we gaan werken met API’s? Deze vragen en meer beantwoorden we in deze workshop.

Introduceren van API’s
De stof leggen we uit in simpele Jip & Janneke taal, zodat iedereen weet wat er staat te gebeuren en waarom de noodzaak naar API’s toeneemt.

De agenda van de workshop
1) We starten bij de API zelf en het nut en de noodzaak hiervan. Daarbij nemen we je mee in de Common Ground beweging.

Ook ga je zelf aan de slag met het uitvoeren van een API request.

2) Daarna laten we je de transitiefase met API's zien. Hoe komen we tot de nieuwe situatie en wat heeft dit voor gevolgen voor je applicatielandschap?

3) Tot slot krijg je een kijkje in de keuken van de nieuwe iConnect API Manager. We bespreken de functionaliteiten hiervan en hoe je de API’s hierin monitort.

Waar en wanneer zijn de workshops

Binnenkort plannen we nieuwe online workshops!

Gemeente specifiek
Het is ook mogelijk om deze workshop bij jouw gemeente op locatie te organiseren. Je bent dan vrij in de keuze van het aantal deelnemers.
Het plannen van deze workshop gaat in overleg met Bart van Osch.

Kosten voor deze workshop
De workshop kost €175,- per online deelnemer en €750,- voor de workshop op locatie bij jouw gemeente.

Meld je nu aan en volg de workshop bij jouw gemeente op locatie
Ben jij maar wat blij dat de API’s eraan gaan komen, maar heb je, je nog niet verdiept in dit onderwerp? Meld je dan aan voor de workshop API’s on Tour: start met de basis!

Het resultaat na de workshop
Na het volgen van deze workshop heb je een beeld van wat een API is. Je weet wat de mogelijkheden ervan zijn en hoe we deze gaan introduceren in jouw landschap.

Neem gerust contact met ons op
Mocht je vooraf al een brandende vraag hebben, dan helpen we je graag! Neem hiervoor contact met Joris (06 18 62 29 56) of Marlinde (06 18 62 32 10) of via e-mail: Joris.Ketelaar@PinkRoccade.nl of Marlinde.Berends@PinkRoccade.nl.

Tot snel!

Marlinde Berends en Joris Ketelaars
Consultants Informatievoorziening

Inschijven: